Deze pagina is een beschrijving van de manier waarop Irmavannieuwenhuijsen.nl informatie verzamelt over bezoekers en de wijze waarop deze informatie gebruikt wordt. Als je dit leest dan heb je ongetwijfeld iets over de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) gelezen en dan vraag je je af of deze site hieraan voldoet.

Allereerst, Irmavannieuwenhuijsen.nl is een website met een weblog en reactiemogelijkheden
Ik verzamel en verwerk hier zelf niet actief persoonsgegevens. Echter, via bepaalde externe diensten en specifieke functionaliteiten van deze site worden er wel indirect (persoons)gegevens verzameld en verwerkt:
Je kunt me altijd gewoon een mailtje sturen naar i.vannieuwenhuijsen@icloud.com of via het contactformulier

Bij het bezoeken van de website

Irmavannieuwenhuijsen.nl maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door een browser op de computer of mobiel apparaat wordt opgeslagen. Een voorbeeld hiervan is een sessie-cookie dat door Irmavannieuwenhuijsen.nl gebruikt wordt om na te kunnen gaan welke pagina’s iemand bezoekt. In een sessie-cookie worden geen persoonsgegevens opgeslagen. De informatie in een sessie-cookie wordt verwijderd nadat je Irmavannieuwenhuijsen.nl verlaat.

WordPress.com statistieken

Irmavannieuwenhuijsen.nl is een zgn. self-hosted WordPress website. Hierbij wordt er ook gebruik gemaakt van een statistieken dashboard. Hierbij worden de datum, tijd en de opgevraagde pagina/url, informatie als de gebruikte browser, de website die een bezoeker bij Irmavannieuwenhuijsen.nl gebracht heeft of zoektermen die gebruikt zijn geregistreerd. Dit gebeurt anoniem en kan niet via IP-adressen herleid worden naar individuele bezoekers. We gebruiken daarvoor een plugin Koko analytics.

Toestemming voor het plaatsen van cookies

In Telecommunicatiewet van oktober 2014 mbt de wijziging van artikel 11.7a, de zogeheten Cookiewet, vallen alle cookies die door Irmavannieuwenhuijsen.nl gebruikt worden onder de uitzonderingen waarvoor geen toestemming vereist is.
In- en uitschakelen van cookies (van andere partijen) en verwijdering daarvan

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. Ook zijn er tools als Ghostery om inzicht te krijgen in welke cookies er geplaatst worden inclusief de mogelijkheid deze blokkeren.

Reageren op een blogpost

  • Via het reactieformulier onder iedere blogpost kun je op de betreffende blogpost reageren. Het is niet nodig om een account aan te maken als je wilt reageren op blogposts op Irmavannieuwenhuijsen.nl. Wel is het noodzakelijk om een naam en een e-mailadres in te vullen. Optioneel kan een link naar een website aan een reactie worden toegevoegd. Niets verplicht je om een geldige naam of mailadres in te vullen want ze worden functioneel niet gebruikt.
  • Het ingevulde mailadres is nooit zichtbaar voor andere bezoekers, het is alleen zichtbaar in de beheerinterface van Irmavannieuwenhuijsen.nl. Het mailadres zal uitsluitend gebruikt worden indien de beheerder via e-mail in contact moet/wil komen met de reageerder. Mailadressen zullen niet worden gepubliceerd, verkocht of anderzijds verspreid worden.
  • Indien je een reactie plaatst bij een blogpost, wordt deze reactie, samen met je ingevulde naam, openbaar getoond bij het betreffende bericht en kan iedere bezoeker van Irmavannieuwenhuijsen.nl deze reactie lezen en hier op reageren.
    De Reactiemogelijkheid is slechts 30 dagen open. Daarna kan er niet meer op een blogpost gereageerd worden.
  • Indien je achteraf een door jou geplaatste reactie – om wat voor reden dan ook – door mij wil te laten verwijderen, kun je mij dit melden via het contactformulier  o.v.v. de titel en de datum van publicatie van het bericht waar je op reageerde. Je reactie wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.
  • Berichten en bijbehorende reacties op mijn weblog zijn voor de hele wereld leesbaar en kunnen worden opgenomen in zoekmachines (bijvoorbeeld Google e.d.), zodat deze ook nog te vinden zijn, nadat het origineel op mijn weblog is verwijderd. Ook kunnen andere websites/weblogs jouw reactie overnemen. Zowel over de opname van jouw reactie in zoekmachines als overname ervan op andere websites/weblogs heb ik geen controle.
  • Zodra je een reactie bij enig bericht hebt geplaatst, ontvang ik een mailtje in een mijn icloud mailox. Dit e-mailbericht wordt – nadat ik het gelezen te heb – onmiddellijk door mij in de ‘prullenbak’ gegooid.  De mail verwijdert dit e-mailtje definitief en automatisch na 30 dagen.
  • Indien een mailadres, link, of de inhoud van de reactie naar het oordeel van de beheerder SPAM bevat, dan zal deze verwijderd worden.
  • Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens, zoals je die zelf hebt opgegeven bij de reacties op blogposts. WordPress is in staat alle gegevens die op Irmavannieuwenhuijsen.nl verzameld zijn, gekoppeld aan je mailadres, te bundelen en die je toe te sturen op het mailadres in kwestie. Laat me weten van welk mailadres ik dit moet checken en je krijgt een zip-bestandje gemaild.
  • Ook kun je mij vragen – via het het eerder genoemde emailadres om jouw reactie te verwijderen, te anonimiseren of te corrigeren. Reacties zullen alleen dan verwijderd worden als dat de eventuele ontstane draad van reacties bij een bericht niet verstoort. Is dat wel zo, dan zal de reactie, op verzoek van de plaatser, anoniem gemaakt worden.


Enkele belangrijke opmerkingen m.b.t. de beveiliging
Irmavannieuwenhuijsen.nl heeft een beveiligde (https) verbinding. Dit betekent dat de gegevensoverdracht tussen jouw apparaat en deze site veilig is en dat deze gegevens niet onderschept kunnen worden door externe sites of apps.

De (beveiligings)updates van Windows en Apple worden automatisch geïnstalleerd op alle computers die ik gebruik. Ook zorgen wij ervoor dat wij – gemiddeld binnen enkele uren – nieuwe versies van WordPress en de verschillende plugins installeren

Contactgegevens
Je kunt contact met mij opnemen via i.vannieuwenhuijsen@icloud.com.

Klachten over de wijze waarop ik omga met je persoonlijke gegevens?
Heb je toch klachten over de manier waarop wij met je privacy en de door jou verstrekte persoonsgegevens om ga? Dan kun je een klacht indienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens: ‘Tip ons‘.