Interim-rector die de school verder helpt

Al voor ik afscheid had genomen van mijn vaste baan en mijn bestaan als zelfstandige begonnen was, werd ik gebeld voor een opdracht die volgende de recruiter ‘echt wat voor mij’ zou zijn. Een HAVO-VWO-school in het midden van het land had een tijdelijke rector nodig. De zoektocht naar een vaste schoolleider was op niets uitgelopen en zou hervat worden in het voorjaar. Of ik in januari kon starten. Dat kon niet, het werd februari. Ik wilde mijn vaste werk goed afronden.

De opdracht: het schooljaar samen met het team rustig en volledig voortzetten en afronden, aanwezig zijn en midden in de school staan. Dat laatste betekende: uitgaan van het goede, maar ook complexe gesprekken niet uit de weg gaan. Het managementteam moest gecoacht en op sterkte gebracht worden, de relatie met de MR verdiende aandacht en de school had vertegenwoordiging nodig in een nieuw gevormde bovenschoolse stichting. Tot slot werd me gevraagd op basis van het schoolplan te onderzoeken wat de realisatie van de daarin gestelde doelen in de weg stond en daarover een advies uit te brengen.

Ik heb ruim vijf maanden met veel plezier aan deze opdracht gewerkt. Hij was wat ingewikkelder dan op het eerste gezicht, maar dat was ook waarom hij bij me paste. Ik ken de HAVO-VWO sector heel goed en daarmee ook de cultuurkenmerken ervan. En ik houd van complexiteit. In deze opdracht waren er veel knoppen om aan te draaien en dat vind ik leuk. Ik was er vier dagen in de week en heb met mijn aanpak de nieuwe rector misschien geen gespreid bedje, maar wel een goede start kunnen bezorgen. Kijk op mijn Linked-In-pagina voor de waardering voor mijn werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *